Velemér Község Önkormányzata

9946 Velemér, Fő út 56.

Könyvek Velemérről

Nem véletlen, hogy többes számban beszélek, mivel legjobb tudomásom szerint már két könyv is beszerezhető, ami Velemérről szól. 
Az egyik a nemrég megjelent, Dr. Horváth Sándor által írt könyv, a Velemér múltja és jelene, ami megvásárolható a Veleméri Teleházban vagy a Szabó családnál (Templomkulcs helye, bolt mellett) is lehet érdeklődni. 

Dr. Horváth Sándor: Velemér múltja és jelene

A másik könyv a Veleméri Cserépmadárszállás házigazdája, Varga Géza munkásságát takarja. A Könyv címe: Mítoszok őre, Velemér.

Varga Géza: Mítoszok őre, Velemér – barangolás az Őrség művészeti és történelmi emlékei között

Íme egy kis ajánló: 
„Őrségismertető a gyönyörű pannon tájat bebarangoló, történeti és művészeti érdekességeket kereső vendégeknek. Velemér az a csepp, amelyben megcsillan a valaha volt tenger, s felidézhető középkori városaink világa. A kötet tudományos szenzációja az Őrség népi jelrendszerének értelmezése a székely rovásjelek segítségével. Az ősvallási eredetű szimbólumok az Őrséget (s a jelképek által ma is élő Magyar Királyságot) a rendezett világ közepével azonosítják. Ahol a Teremtő jelenléte miatt egyedül érdemes élni. Az őrállók hun származását valószínűsíti.”

Galéria